Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Μίτσελ: «Να παίζουμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις»



Μίτσελ: «Να παίζουμε καλά σε όλες τις διοργανώσεις»Συνέντευξη στη NOVA παραχώρησε την Πέμπτη ο Μίτσελ, ο οποίος στάθηκε στην αναγκαιότητα να παραμείνουν συγκεντρωμένοι οι παίκτες του, ενόψει των συνεχών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Παράλληλα ο Ισπανός τεχνικός αναφέρθηκε και στον προσεχή εκτός έδρας αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, εκθειάζοντας τους Αρκάδες για τις φετινές εμφανίσεις τους στο Europa League.

Σχολιάζει ο Τάκης Χατζής : Το πολιτικό σύστημα έχει χρέος να ξεσκεπάσει τους βιαστές της ελληνικής οικονομίας!

to-politiko-systhma-exei-xreos-na-kseskepasei-toys-biastes-ths-ellhnikh-oikonomiasΣτην σύγχρονη Ελλάδα όπου η χώρα και ο κάθε Πολίτης ξεχωριστά βιώνουν το δράμα των συνεπειών από το δυσβάσταχτο βάρος του Δημοσίου και Ιδιωτικού τομέα, υπάρχουν Έλληνες που αφού κερδοσκόπησαν ασελγώντας πάνω στην λαμπερή αλλά ταυτόχρονα εξόχως προκλητική Ελλάδα του «ένδοξου» Χρηματιστηρίου, των πανάκριβων Ολυμπιακών Αγώνων και του πανάκριβου φυσικού αερίου, δεν δίστασαν να ασελγήσουν και πάνω στην μουντή και σεμνή Ελλάδα της κρίσης εξάγοντας την κρίσιμη αυτή

Γράφει ο Τάσος Τσιφόρος :Σαμαράς -Βενιζέλος προς αναζήτηση της «νέας σχέσης» με την τρόικα και μεταξύ τους

samaras-benizelos-pros-anazhthsh-ths-neas-sxeshs-me-thn-troika-kai-metaksy-toysΜε σαφή εικόνα για τις διαθέσεις και του Βερολίνου, αυτή τη φορά δια στόματος του «σκληρού» Φόλφγκαγκ Σόιμπλε, με τον οποίο συναντήθηκε χθες ο Γκίκας Χαρδούβελης, οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος συναντώνται σήμερα στις 14:30 μετά το μεσημέρι προς αναζήτηση της... «νέας σχέσης», κατά τα λεγόμενα Χαρδούβελη, μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης

Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Περιφέρεια Αττικής : Η κυβέρνηση εμπαίζει τη νοημοσύνη των πολιτών. Εμπαίζει τις καθαρίστριες που η ίδια παράνομα απέλυσε.

Προς γνώση και συμμόρφωση υποκριτών και φαρισαίων:

  • Η σημερινή κυβέρνηση είναι η κυβέρνηση των μαζικών απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων,
  • Είναι η κυβέρνηση της παράνομης απόλυσης των 595 καθαριστριών του ΥΠΟΙΚ, που αρνείται πεισματικά, και παρά το νόμο, να τις επαναπροσλάβει
  • Είναι η κυβέρνηση που ουσιαστικά απαγορεύει, στο πλαίσιο των μνημονιακών πολιτικών, τις 

Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα νομοθετήματα που έδωσε σε διαβούλευση το ΥΝΑ, προωθώντας την ιδιωτική ναυτική εκπαίδευση.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, δίνοντας στη δημόσια διαβούλευση σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος και σχέδια Υπουργικών Αποφάσεων σχετικά με τις ΝΕΚΕ (Ναυτική Επαγγελματική Κατάρτιση και Επιμόρφωση), προχώρησε σε ένα ακόμα βήμα προς την κατεύθυνση της ιδιωτικής ναυτικής εκπαίδευσης.

Σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας συναντήθηκαν Αντώνης Σαμαράς και Κώστας Καραμανλής. ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ !!!

Τι ειπώθηκε στη συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή Το μενού της συνάντησης περιλάμβανε τα πάντα. Από το αν ο Κώστας Καραμανλής θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές μέχρι το μείζον ζήτημα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.
Η συνάντηση των δυο ανδρών έγινε στη σκιά της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, αλλά και εν μέσω των σεναρίων για πρόωρες εκλογές. 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΣΟ ΚΑΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ; «ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ» ΟΔΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Γιατί οι Έλληνες είμαστε τόσο κακοί οδηγοί;
Την ώρα που τα επίσημα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας μιλούν για μείωση των τροχαίων στη χώρα μας το τελευταίο εξάμηνο του 2014, οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι κακοί οδηγοί και να συμπεριφέρονται με αγένεια στους δρόμους.  Γιατί όμως παρατηρείται αυτό το φαινόμενο; Ποιοι είναι οι παράγοντες που συντελούν στην πρόκληση τροχαίων;

«Κούρεμα» 40% και 100 δόσεις για τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων

koyrema-40-kai-100-doseis-gia-ta-kokkina-daneia-twn-epixeirhsewnΜείωση 40% στους τόκους, τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις και 100 δόσεις προβλέπει για τους μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου, των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων το προσχέδιο του νομοσχεδίου για τα «κόκκινα» δάνεια, που αναμένεται να κατατεθεί.

Σε εφαρμογή τα νέα οργανογράμματα των υπουργείων

Νέα, απλοποιημένα και με δομές μειωμένες κατά 40% οργανογράμματα, διαθέτουν από σήμερα τα υπουργεία, αλλάζοντας με τον τρόπο αυτό τον πυρήνα του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, έπειτα από δεκαετίες, όπως αναφέρει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που είχε την εποπτεία και τον συντονισμό του σχεδίου, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία.

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΤΕΕ : Παρουσίαση της μελέτης για την πραγματική αξία του Ελληνικού, Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014 στις 12 μμ στο ΤΕΕ (Νίκης 4, 1ος όροφος)

Το ΤΕΕ διοργανώνει ειδική εκδήλωση,με θέμα: «Παρουσίαση της Οικονομοτεχνικής Μελέτης Εκτίμησης της Επενδυτικής Αξίας του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού-Αγίου Κοσμά (ΜΠΕΑ)». Στην πρόσκληση που απευθύνει ο πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης υπογραμμίζεται ότι η εκδήλωση είναι ανοιχτή για τους πολίτες, ενώ στην διάρκεια της θα αναπτυχθούν παρεμβάσεις, με στόχο την ύπαρξη ενός πραγματικού διαλόγου, που υπερασπίζεται τη διαφάνεια και συμβάλλει στη διαμόρφωση των κατευθύνσεων για το ξεπέρασμα της κρίσης με την κοινωνία ενεργή, συμμέτοχη και πληροφορημένη.

AEGEAN: 500.000 εισιτήρια πτήσεων εσωτερικού από 24 ευρώ

AEGEAN: 500.000 εισιτήρια πτήσεων εσωτερικού από 24 ευρώ Τα πρώτα γενέθλια της συνένωσής της με την Olympic Air γιορτάζει η Aegean και προσφέρει 500.000 εισιτήρια για πτήσεις εσωτερικού με τιμή από 24 ευρώ για πτήσεις προς την Αθήνα και από 37 ευρώ για πτήσεις από την Αθήνα.



Προκαταβολή επιδότησης έως 100% με τον νέο επενδυτικό : Ανοίγει η αυλαία για τον νέο επενδυτικό νόμο που φέρνει αλλαγές στις δραστηριότητες που επιχορηγούνται και τα ποσοστά των ενισχύσεων, προβλέποντας τη δυνατότητα προκαταβολής έως και 100% της επιδότησης με κάλυψη εγγυητικής επιστολής για 52 βασικές επαγγελματικές ειδικότητες.

Προκαταβολή επιδότησης έως 100% με τον νέο επενδυτικό
Με τον νέο επενδυτικό νόμο ενισχύονται μια σειρά από επιχειρηματικές δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τον πρωτογενή τομέα, τη μεταποίηση, τον τουρισμό και την παροχή υπηρεσιών με ποσοστά που φθάνουν έως και 45%, στοχεύοντας στην τόνωση κατά βάση των πολύ μικρών και μικρών, μεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Στα «σκαριά» Ενιαίος Κώδικας-μαμούθ για την Αυτοδιοίκηση – Τι αλλάζει στον «Καλλικράτη» – Ποιος ο ρόλος νέας Επιτροπής

Στη σύσταση «Επιτροπής Κωδικοποίησης Δικαίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης» προχωρά το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τροπολογία που έχει κατατεθεί, στο νομοσχέδιου «Έλεγχος των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων και των αιρετών 

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Μεγάλα Έργα: Χαμηλοί οι ρυθμοί προόδου, καθυστερήσεις και παρατάσεις δημιουργούν προβλήματα

Μεγάλα Έργα: Χαμηλοί οι ρυθμοί προόδου, καθυστερήσεις και παρατάσεις δημιουργούν προβλήματαΜε μέτριους ρυθμούς συνεχίζουν να κινούνται οι κατασκευές των μεγάλων έργων υποδομής της χώρας. Στα μεγάλα έργα των αυτοκινητόδρομων βλέπουμε τα έργα να προχωρούν αλλά πολλοί θεωρούν πως τα χρονοδιαγράμματα για ολοκλήρωση στο τέλος του 2015 δεν είναι ρεαλιστικά.

(ΕΜΥ) : Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρούΠιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):
1. Σήμερα Τρίτη (28-10-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο (νοτιότερα της Κέρκυρας), στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και νότια), την ευρύτερη περιοχή των Κυθήρων και στην Κρήτη (κυρίως τη δυτική).
2. Αύριο Τέταρτη (29-10-14) τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις ίδιες περιοχές αλλά το βράδυ βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Πιο αναλυτικά για αύριο:

Γράφει ο Κώστας Χαρδαβέλλας : Ώρες ευθύνης για τις τράπεζες

Ώρες ευθύνης για τις τράπεζες
Δεν θα κάτσω τώρα, στη μιζέρια, να ψάξω γιατί τις πέρασαν κι αν άξιζαν να τις περάσουν από το τεστ κι αν το Βερολίνο έδωσε τη σχετική εντολή στον Ντράγκι, για να μη βρεθεί πάλι η Ελλάδα κρεμασμένη στα μανταλάκια των αγορών (ή στις δαγκάνες τους). Πέρασαν το τεστ. Και δεν χρειάζονται νέα λεφτά για να κλείσουν τις «μαύρες τρύπες» τους. Τελεία. Παύλα. Και πάμε παρακάτω.


ΕΣΠΑ : Έρχονται δύο προγράμματα για νέους και γυναίκες.

Ερχονται δύο προγράμ ματα για νέους και γυναίκες
Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται σε φάση προετοιμασίας καινούργιοι κύκλοι της «νεανικής καινοτομικής επιχειρηματικότητας» και της «στήριξης της γυναικείας απασχόλησης μέσα από την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας».

Επιδοτήσεις σε άνεργες 18 έως 64 ετών για ίδρυση νέων επιχειρήσεων


Πιλοτικό Πρόγραμμα «ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ» στα σχολεία. Ελπίζουμε του χρόνου να επεκταθεί σε όλα τα Σχολεία !!!

Η πιλοτική δράση του προγράμματος «ΒΑΛΕ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ» των Υπουργείων Ανάπτυξης - Ανταγωνιστικότητας και Παιδείας και Θρησκευμάτων που θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Α.Ε και τον Οργανισμό Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε., ξεκίνησε την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014.

Απόφαση Ελεγκτικού Συνεδρίου - Σχετικά με την υπερβάλλουσα μείωση και την αυθαίρετη περικοπή της


ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 

ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΟ I ΤΜΗΜΑ

ΠΡΑΞΗ 211/2013

Αποτελούμενο από την Πρόεδρο του Κλιμακίου, Κωνσταντίνα Ζώη, Σύμβουλο, και τα μέλη Αικατερίνη Μποκώρου (εισηγήτρια) και Χρυσούλα Μιχαλάκη, Παρέδρους.


Συνεδρίασε στην αίθουσα διασκέψεων του Καταστήματός του, που βρίσκεται στην Αθήνα, στις 4 Ιουλίου 2013.

Τα γλυπτά του Παρθενώνα στο βυθό των Κυθήρων

Στη θάλασσα των Κυθήρων παρέμειναν για δύο με τρία χρόνια τα Γλυπτά του Παρθενώνα μετά την κλοπή τους από τον Έλγιν.

Το πλοίο «Μέντωρ» -ιδιοκτησίας του λόρδου- που τα μετέφερε βυθίστηκε το 1802. Ο Έλγιν, μετά το ναυάγιο του «Μέντορα» είχε χρησιμοποιήσει Καλύμνιους ελεύθερους δύτες προκειμένου να ανελκύσει ό,τι μπορούσε από το πολύτιμο φορτίο του.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Γιάννης Μανιάτης: Έρχεται το Χρηματιστήριο Ενέργειας και η ανάπτυξη μιας αγοράς παραγώγων ενέργειας

Γιάννης Μανιάτης: Έρχεται το Χρηματιστήριο ΕνέργειαςΤο πλαίσιο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή ήταν το κύριο θέμα που απασχόλησε την Πέμπτη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Κύρια στόχευση, η διαμόρφωση ενός φιλόδοξου 15ετούς σχεδίου για τη μετάβαση σε αειφορικές οικονομίες χαμηλών εκπομπών ρύπων, με ταυτόχρονη ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και παροχή επαρκούς και φθηνής ενέργειας στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Δισεκατομμύρια δολάρια σε εργατοώρες και νοσήλια, εξοικονομεί στην παγκόσμια οικονομία, τα τελευταία χρόνια, η εξέλιξη της χειρουργικής τεχνικής σε συνδυασμό με αυτή της τεχνολογίας! ΛΑΠΑΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ

Η μεγάλη επανάσταση στον τομέα αυτό έγινε, πριν από περίπου 20 χρόνια, με την εφαρμογή της λαπαροενδοσκοπικής χειρουργικής, η εξέλιξη της οποίας άλλαξε ριζικά τα δεδομένα στις χειρουργικές επεμβάσεις αλλά και στο χρόνο νοσηλείας.


Σύμφωνα με στατιστικά δεδομένα πριν από 20χρόνια ο μέσος όρος νοσηλείας στις ΗΠΑ ήταν 4,6 ημέρες ενώ σήμερα μόλις 2 ημέρες με καθοδική τάση!
«Τα οφέλη από την εφαρμογή της λαπαροενδοσκοπικής χειρουργικής είναι ανεκτίμητα, 

Πώς θα πάρετε σύνταξη στα 50. Υπάρχουν τουλάχιστον 15 ειδικές διατάξεις οι οποίες είναι «κρυφές»

Πώς θα πάρετε σύνταξη στα 50Ευεργετικές μπορεί να αποδειχθούν για τους ασφαλισμένους στο Δημόσιο και σε ειδικά ταμεία ΔΕΚΟ οι συνταξιοδοτικές διατάξεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» η νέα διάταξη αναμένεται να ανοίξει παράθυρο για συνταξιοδότηση στα 50 με λιγότερα από 25 έτη ασφάλισης.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχουν τουλάχιστον 15 ειδικές διατάξεις οι οποίες είναι «κρυφές» ωστόσο αν αξιοποιηθούν από τους ασφαλισμένους αυτοί θα μπορέσουν να συνταξιοδοτηθούν με χαμηλά όρια ηλικίας.Ποιες είναι όμως αυτές οι διατάξεις;

Να γιατί κανείς δεν μπορεί να καταστρέψει τους Έλληνες. Τι έλεγε ο Φρειδερίκος Νίτσε

Πιο επίκαιρος από ποτέ ο Φρειδερίκος Νίτσε. Στο πρώτο του βιβλίο, με τίτλο "Η Γέννηση της Τραγωδίας" (1872) και συγκεκριμένα στο  κεφάλαιο 15,   ο Νίτσε κάνει μία ιδιαίτερα μνεία στο ελληνικό έθνος αποδεικνύοντας ότι ο Νίτσε είναι πολύ μπροστά από την εποχή του.

Διαβάστε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από το βιβλίο:

Περιφέρεια Αττικής : Περί ψευδούς δημοσιεύματος



Καταρχήν τα πραγματικά δεδομένα.

Στις 29 Αυγούστου του 2013, το Περιφερειακό  Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία να εγκρίνει τη σκοπιμότητα διενέργειας διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού για τον καθαρισμό των κτηρίων των Υπηρεσιών της Π.Ε. Κεντρικού Τοµέα της Περιφέρειας Αττικής, προϋπολογισμού 700.000 ευρώ συµπεριλαµβανοµένου ΦΠΑ.

Ποιες είναι οι τέσσερις αλλαγές στην επιλογή προϊσταμένων – Όλη η νέα διαδικασία (εγκύκλιος)

Τις τέσσερις βασικές αλλαγές στο νέο σύστημα επιλογή προϊσταμένων αποτυπώνει εγκύκλιος του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με βάση τον πρόσφατα ψηφισμένο νόμο 4275 του 2014. Σύμφωνα με την εγκύκλιο οι αλλαγές είναι:


Δούρου: Κατασκευασμένο το πρωτοσέλιδο του «Πρώτου Θέματος» για τις καθαρίστριες (video)

Με σκληρούς χαρακτηρισμούς αναφέρθηκε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που την κατηγορούσε ότι ενώ στήριξε προεκλογικά τις απολυμένες καθαρίστριες, τώρα αρνείται να τις προσλάβει.

Μιλώντας σττην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, η Ρένα Δούρου ανέφερε ότι δεν είχε δεσμευτεί προεκλογικά για την πρόσληψη των καθαριστριών στην περιφέρεια, καθώς όπως ανέφερε βρίσκεται στον αντίποδα της λογικής του βολέματος ημετέρων.

Του Κώστα Τσιτούνα : Τράπεζες, Ρίξτε χρήμα στην αγορά!

Ρίξτε χρήμα στην αγορά!Οι τράπεζες διασώθηκαν με τις θυσίες του ελληνικού λαού και όχι λόγω κάποιου... θαύματος που έκαναν η Συγγρού ή το Μαξίμου – Ακόμα πληρώνουμε τα δανεικά για την ανακεφαλαιοποίησή του.



Για να φτάσουμε μέχρι εδώ, στα θετικά αποτελέσματα των stress tests για τις εναπομείνασες ελληνικές τράπεζες, υπήρξε ένα έντονο παρασκήνιο που έλαβε χώρα από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα. Κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να θριαμβολογήσει για τα αποτελέσματα, η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Αποκάλυψη - Αν η ρύθμιση για τις δόσεις είχε αποφασισθεί πριν από έναν χρόνο. 196.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα είχαν σωθεί. Άφησαν οφειλές 1,5 δισ. ευρώ - Οι απλήρωτες εισφορές έχουν ξεπεράσει τα 7,4 δισ. ευρώ!


Το τεράστιο κόστος σε λουκέτα, δεκάδες χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας, μείωση του τζίρου στην Αγορά και απώλεια εσόδων, που ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ για το Δημόσιο και τον ΟΑΕΕ, θα είχε αποφευχθεί αν η απόφαση που ανακοινώθηκε προχθές είχε ληφθεί από την κυβέρνηση πριν από έναν χρόνο. Αλλά φαίνεται ότι ο ήχος από τις καμπάνες που χτυπούσαν καθημερινά δεν διαπερνούσε τους τοίχους του Μαξίμου.


Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου : Στη Χαριλάου Τρικούπη διαβάζουν ακόμα την ομιλία Παπανδρέου . Ο ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ


sth-xarilaoy-trikoyph-diabazoyn-akoma-thn-omilia-papandreoyΛέξη λέξη αποκωδικοποιούν την ομιλία Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Σε πρώτη ανάγνωση η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού δεν περιλαμβάνει τα ιδιαίτερα αιχμηρά στοιχεία που εμπεριείχε η πρώτη του ομιλία στο Ζάππειο την 1η Σεπτεμβρίου. 

Όμως στην Χαριλάου Τρικούπη ολοένα και ανακαλύπτουν υπονοούμενα και υπαινιγμούς από τον πρώην πρωθυπουργό τόσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο όσο και για τους μελλοντικούς σχεδιασμούς του. 

Τι συζήτησαν στο πασίγνωστο εστιατόριο «Le Gavroche» των τριών σκούφων Michelin στο Λονδίνο οι κ.κ. Σπύρος και Φίλιππος Νιάρχος μαζί με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Οι Νιάρχοι έχουν από κοντά τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς
Η συνηθισμένη κινητικότητα στο νούμερο 43 της Upper Brook Street εκείνο το βράδυ πριν από τέσσερα χρόνια, είχε μια άλλη εσάνς. Για την ακρίβεια μια εσάνς δισεκατομμυρίων ευρώ. Στο πασίγνωστο εστιατόριο «Le Gavroche» των τριών σκούφων Michelin στο Λονδίνο, ένα τραπέζι συγκέντρωνε το απόλυτο ενδιαφέρον των υπόλοιπων πελατών, αυτό στο οποίο κάθονταν οι κ.κ. Σπύρος και Φίλιππος Νιάρχος μαζί με τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς.

Αλαλούμ στο Βόρειο Αιγαίο ! Το δικαστήριο ανέτρεψε αποφάσεις του υπουργείου Ναυτιλίας - Έκθετος ο Μ. Βαρβιτσιώτης


Το αλαλούμ που θα επικρατήσει στο Βόρειο Αιγαίο εξαιτίας των «τραβηγμένων» επιλογών του υπουργού Ναυτιλίας το είχαμε προεξοφλήσει από τη στήλη αυτή πριν από ενάμιση μήνα, όταν ο Μ. Βαρβιτσιώτης είχε κηρύξει έκπτωτη από τις επιδοτούμενες γραμμές τη ΝΕΛ.

Οι Κινέζοι έτοιμοι για μεγάλα deal στην Ελλάδα

Οι Κινέζοι έτοιμοι για μεγάλα deal στην ΕλλάδαΣοβαρό το ενδιαφέρον κινεζικών επιχειρήσεων για την Ελλάδα. Τα σχέδια για "Ελευθέριος Βενιζέλος", Καστέλι, Ναυπηγεία Ελευσίνας και για αεροπορικό κόμβο στην Αθήνα. Η Ελλάδα μπορεί να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της Κίνας για βαθύτερη επέκταση στην Ευρώπη. Το ισχυρό χαρτί της χώρας. 
Όταν ο Ξι Ζιπίνγκ, ο πρόεδρος της Κίνας, έκανε μία ανεπίσημη επίσκεψη τον Αύγουστο στη Ρόδο μόλις για μία νύχτα, ο πρόεδρος και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πέταξαν από την Αθήνα για να εξασφαλίσουν ότι η διαμονή του θα κυλούσε ομαλά.

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Καλύπτουν τα αφεντικά των 6.800 offshore. Ενώ η φοροδιαφυγή οργιάζει, το υπουργείο Οικονομικών αρνείται να καταθέσει στη Βουλή τα στοιχεία.


Αν είχαν ελεγχθεί θα έφερναν σε φόρους το μισό χρέος της χώρας - Ποια «αναγνωρίσιμα» πρόσωπα κρύβονται πίσω από τις εταιρείες-φαντάσματα. Την ώρα που είναι βουνό οι αποκαλύψεις, και μάλιστα από στελέχη του ΣΔΟΕ, για το μεγάλο όργιο της φοροδιαφυγής μέσω offshore εταιρειών, ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε για δεύτερη φορά να συζητηθεί στη Βουλή η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης. Η δικαιολογία, η συνήθης: Είναι απασχολημένος ο υπουργός! 

Την έξοδο από την κρίση προανήγγειλε για ακόμη μία φορά ο Α. Σαμαράς


Ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα των «stress tests» των ελληνικών τραπεζών, εξέφρασε  ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς, ο οποίος σε γραπτή του δήλωση επανέλαβε τα περί νέας Ελλάδας και του τέλους της κρίσης.

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ, Η τελευταία πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για την περίοδο 2014-2020

Ολόκληρο το σχέδιο νόμου για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑΤην τελευταία πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για το σχέδιο νόμου που έχει ως στόχο να επιταχυνθεί το ΕΣΠΑ παρουσιάζει το "vima.gr".

Οι τελικές αποφάσεις που θα ληφθούν από τον υπουργό κ. Νίκο Δένδια και τον υφυπουργό κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Έρευνα-Ένας στους 4 θέλει δική του εταιρεία

Έρευνα-Ένας στους 4 θέλει δική του εταιρείαΜορφωμένοι νέοι επιθυμούν να επενδύσουν στον τουρισμό, στην αγροτική παραγωγή και στις νέες τεχνολογίες, σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για την επιχειρηματικότητα. Η κρίση είναι ευκαιρία, Είναι μια φράση που διατυπώνεται συχνά από εκείνους που βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και υποστηρίζουν ότι η περιπέτεια της χώρας τα τελευταία χρονιά συνέβαλε στην αλλαγή του τρόπου σκέψης των Ελλήνων.

Έτσι προσδιορίζεται η αποζημίωση για τους πληγέντες-Ποια είναι η διαδικασία

Έτσι προσδιορίζεται η αποζημίωση για τους πληγέντες-Ποια είναι η διαδικασία
Σύσκεψη  στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας  για θέματα αρμοδιότητάς του, συγκάλεσε ο Υφυπουργός Εργασίας , ΚΑ και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου στο πλαίσιο υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τις πλημμύρες. Στη σύσκεψη, εκτός από τον Υφυπουργό, συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας Πρόνοιας κ. Μπέκου, υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και στελέχη των κοινωνικών υπηρεσιών των Δήμων ενώ υπήρξε συνεννόηση και με τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής.

Στη δημοσιότητα δόθηκαν λίγο μετά τις 13.00 (26/10/2014), τα αποτελέσματα των stress tests των τραπεζών.

ΕΚΤ: 25 τράπεζες της ευρωζώνης δεν πέρασαν τα stress testsΚεφαλαιακό έλλειμμα ύψους 25 δισ.ευρώ προκύπτουν για 25 εκ των 130 τραπεζών που συμμετείχαν στις "δοκιμασίες αντοχής", τις οποίες διενήργησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, η αξία των στοιχείων ενεργητικού του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα πρέπει να αναπροσαρμοστεί κατά 48 δισ. ευρώ, ενώ τμήμα 37 δισ. ευρώ εξ'αυτών δεν προκαλεί κεφαλαιακό έλλειμμα.