Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Γράφει ο Δημήτρης Μπεκιάρης : Το success story σε εξέλιξη: «Λύση» εθελοντών εκπαιδευτικών με μοριοδότηση αντί για μισθό μελετά ο Λοβέρδος!

Ο Ανδρέας ΛοβέρδοςΩς «πρόταση σοκ» χαρακτηρίζει η εφημερίδα «τα Νέα» την σκέψη για εθελοντές εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα δουλεύουν δωρεάν με αντάλλαγμα περισσότερα μόρια σε ενδεχόμενη πρόσληψη για το μέλλον, την οποία φαίνεται να μελετά ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία, την ώρα που έχει μπει ήδη ο Νοέμβριος. 


Συγκεκριμένα, μετά από τις τεράστιες περικοπές στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, το μνημονιακό success story, κάνει λόγο για εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δεν εργάζονται αυτή τη στιγμή ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι, αλλά με αντάλλαγμα μια μοριοδότηση που θα τους βοηθήσει, όταν θα γίνουν προσλήψεις, να ανέβουν κάποιες θέσεις στους πίνακες κατάταξης, αρκεί βέβαια να δεχθούν να εργαστούν εθελοντικά, δηλαδή χωρίς μισθό. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο υπουργός Παιδείας, τονίζει ότι «απομένουν λοιπόν ακόμα 1.100 κενά και μιλάω για κενά που αφορούν την επάρκεια στα σχολεία, όχι την πληρότητα, γιατί αυτός ο στόχος δεν επιτυγχάνεται πια. Δεν μπορώ να τα καλύψω αυτά τα 1.100 κενά γιατί δεν έχω άλλα κονδύλια. Αξεπέραστο πρόβλημα λοιπόν. Τι να κάνω;», για να προσθέσει ότι «προσπαθώ κατ’ αρχήν να βρω μια λύση που δεν μπορώ να αποκαλύψω ακόμα, αλλά επειδή δεν είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσει, σκέφτομαι ότι αν βρεθώ σε αδιέξοδο το μόνο που απομένει είναι να απευθυνθώ στον ανώνυμο εκπαιδευτικό ζητώντας την εθελούσια συνεισφορά του. Να δουλέψει χωρίς λεφτά για να καλυφθούν τα κενά, εθελοντικά δηλαδή με αντάλλαγμα κάποια μόρια που θα τον βοηθήσουν όταν γίνουν προσλήψεις».

Πηγή : periodista.gr