Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς, Σαμαράς- Τσίπρας: Τα εθνικά θέματα (φαίνεται ότι) τους φέρνουν πιο κοντά

samaras-tsipras-ta-ethnika-themata-fainetai-oti-toys-fernoyn-pio-kontaΤο μεσημέρι της Δευτέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, θα δεχθεί με διαφορά λίγης ώρας, διαδοχικά, τον Αντώνη Σαμαρά και τον Αλέξη Τσίπρα.
Σύμφωνα με την «Αυγή», ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της 


Δημοκρατίας, θα δώσει «έμφαση στις ανοιχτές οικονομικές πληγές της χώρας και πώς αυτές διαπλέκονται με το πολιτικό πρόβλημα που αυτή αντιμετωπίζει». Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο Α. Τσίπρας θα επαναδιατυπώσει την άποψη για προσφυγή στις κάλπες, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι «μόνο μια κυβέρνηση με ισχυρή λαϊκή εντολή μπορεί να υλοποιήσει με επιτυχία τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας για το μείζον θέμα της απομείωσης του δημόσιου χρέους».
Όμως, σε μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πραγματοποιείται σε μια περίοδο κατά την οποία η Τουρκία εμφανίζει διαρκή επιθετικότητα με κορυφαίο γεγονός την αμφισβήτηση της Κυπριακής ΑΟΖ, είναι πάρα πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο να μην συζητηθούν και τα εθνικά θέματα. Την προαναφερόμενη εκτίμηση δέχεται εμμέσως πλην σαφώς και η «Αυγή» μιλώντας για «μια συνάντηση που έρχεται σε μια ταραγμένη περίοδο, λόγω της έντασης στην ευρύτερη περιοχή».
Το βέβαιο είναι ότι ο Πρωθυπουργός, στην συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θα αναφερθεί στα εθνικά θέματα και στην ένταση που καλλιεργείται εντέχνως στην περιοχή. Δεν θα μπορούσε φυσικά να γίνει κι αλλιώς.
Σε διαφορετικές περιόδους, σε περιόδους κατά τις οποίες η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση κρατούσαν ανοικτές διαύλους επικοινωνίας, θα ήταν λογικό και θεμιτό, ο Πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να συναντηθούν τετ α τετ και να συζητήσουν για τα εθνικά θέματα.
Σήμερα, μια τέτοια συνάντηση φαντάζει απίθανη, λόγω της δημόσιας δήλωσης στενών συνεργατών του Α. Τσίπρα ότι ο μόνος λόγος για να συναντηθεί με τον Α. Σαμαρά είναι για να του πει ότι πρέπει να παραιτηθεί.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα ωστόσο, με τις συναντήσεις του Α. Τσίπρα με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Γιάννη Στουρνάρα, διαφαίνεται κάποια ακτίνα φωτός για το ενδεχόμενο να υπάρξει κάποιος δίαυλος επικοινωνίας. Προσώρας, με… αγγελιοφόρο τον Πρόεδρο της επικοινωνίας. Αύριο- μεθαύριο, ποιος ξέρει; Ίσως απευθείας, ίσως με κοινή παρουσία γύρω από ένα τραπέζι με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς υπό την προεδρία του Κάρολου Παπούλια… 
Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς
Πηγή : newspost.gr